пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

QR-код НА ДОПОМОГУ ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСУ

Стрімкий розвиток інформаційних технологій та масове використання мобільних телефонів, смартфонів, ноутбуків, планшетів дало можливість використання такого універсального носія інформації як QR-код. З приходом «інформаційної ери» QR-код перетворився на корисний інструмент, що можливо використовувати в будь-якій сфері життя. 
У цьому контексті бібліотека Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв,  як універсальний інформаційно-комунікаційний комплекс, активно долучилася до процесу впровадження та використання QR-кодів. 
Тож, максимально залучаючи сучасні технології в освітній процес бібліотека створила для студентів інформаційну зону «QR-код на допомогу освітньому процесу». Інформаційний продукт містить посилання на  електронні підручники, посібники та  забезпечує доставку інформації в інтерактивному режимі. 
Декодування спрямовує користувача на потрібний сайт і позбавляє його від необхідності ретельно вводити велику кількість знаків в адресному рядку браузера, дозволяючи завантажити книгу на свій мобільний пристрій, за умови керування принципами академічної доброчесності.
Сподіваємось,  що використання технології  QR-кодування допоможе не тільки закріпити та поглибити фахові знання студентів, а й підвищити навчальну мотивацію до освоєння нових інформаційно-комунікаційних технологій.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар