вівторок, 9 листопада 2021 р.

ОБ'ЄДНАНІ СЛОВОМ

 
  Сьогодні, у День української писемності та мови, охочі перевірити себе на грамотність долучилися до всеукраїнської акції - радіодиктанту національної єдності. Адже це – не лише можливість перевірити свої знання рідної мови, але й продемонструвати свою громадську позицію, відчути єдність з іншими учасниками диктанту – українцями, що мешкають не лише в рідній країні, але й за її межами. 
  Варто зазначити, що Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був заснований у 2000 році з метою об’єднання навколо мови. Відтоді всі охочі в Україні і за кордоном можуть перевірити свої знання української мови. 
    Участь у цьому масштабному патріотичному заході вже перетворилася на добру традицію і для представників Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв. 
  Згуртувавшись, студенти, викладачі та адміністрація коледжу   зручно розмістилися в аудиторіях, включили трансляцію Першого каналу Українського радіо, зосередилися і разом з усіма, хто небайдужий до української мови писали диктант національної єдності. 
   Автором тексту та читцем цьогорічного радіодиктанту був український поет, прозаїк, перекладач Юрій Андрухович. Ніхто до останнього моменту не знав, що саме автор диктуватиме, яку тему він обрав.  
   Бібліотека коледжу також приєдналась до цієї знакової події,  і підготувала книжкову виставку «Мова — голос нації». Документи, представлені на виставці, дають змогу читачам поглянути на історію свого народу та збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

Немає коментарів:

Дописати коментар