пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

ДЗВОНИ ГОЛОДНОЇ СМЕРТІ

По всій Україні в кожну четверту суботу листопада відзначається День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій. 
«Про Голодомор на Україні 1932-1933 р.р.» під такою назвою у бібліотеці Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв було проведено годину відео – спогад, присвячену одній із найтрагічніших, найболючіших сторінок нашої історії. 
Учасниками виховного заходу стали студенти І-ІІІ курсів, викладачі, бібліотекарі. Ведучі заходу, студенти-практиканти спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», Діна Цонда, Владислава Міщенко та Олег Олійник з хвилюванням розповідали про трагічні події тих часів. Перед очима запрошених постали жахливі картини документальних кадрів. 
Завідувач бібліотеки Тетяна Теличко, звернула увагу присутніх на  книжкову виставку «Голодомор в Україні – злочин проти народу», яка діє у читальній залі. Познайомила молодь з  документами, публікаціями і свідченнями  тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом. 
А також  запропонувала всім 27 листопада приєднатися  до Всеукраїнської акції «Запали свічку» і зауважила, що сьогодні голодомор - не історична давнина, а глибока духовна рана і слід зробити все, щоб подібна трагедія більше ніколи не спіткала Україну.

Немає коментарів:

Дописати коментар