пʼятницю, 29 жовтня 2021 р.

МЕДІАГРАМОТНІСТЬ — ВИМОГА ЧАСУ

 

Щоосені проходить Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності, головною метою якого є підвищення рівня медійної освіти, а також вміння користуватися інформацією. 
Цьогоріч, з 24 по 30 жовтня 2021 року,  GlobalMILWeek відзначався в Україні під навою  «Media and Information Literacy for the public good ‒ Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага».
До проведення інформаційно-пізнавальних заходів долучилася і бібліотека Олександрійського фахового  коледжу культури і мистецтв. В рамках підготовки  циклу заходів були використані матеріали національного проєкту  медіаграмотності «Фільтр». 
Протягом тижня студенти коледжу отримали навички, як захистити себе у мережі, дізналися про можливі причини поширення фейків, з якою метою це робиться. Відвідавши урок-медіанавігатор "трепанація фейку: як вберегтися від брехні" студенти разом з бібліотекарями розглянули приклади фейків у Фейсбуці, Інстаграмі та ТікТоку, контентах від блогерів. 
Всім хто прагне удосконалити   інформаційну грамотність, зробити медіаграмотність своєю життєвою навичкою бібліотечні фахівці рекомендували ознайомитись з навчальними та методичними матеріалами від IREX. 
Сподіваємось, що рекомендовані матеріали допоможуть користувачам  у впевненому орієнтуванню в сучасному інформаційному світі, сформують основи свідомого та відповідального медіаспоживання.

Немає коментарів:

Дописати коментар