середу, 13 жовтня 2021 р.

ФЕНОМЕН УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА

14 жовтня день, що об’єднує  одразу три величних свята: Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва, День захисника України.
     У бібліотеці Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв до цієї дати було проведено віртуальний манускрипт пам’яті  «Феномен українського козацтва». Здійснюючи історичний екскурс в минуле присутні  пригадали історію козацтва, познайомилися з відомими історичними постатями, життям та побутом козаків. Ведучі заходу, Діана Цонда та Софія Крижанівська, розповіли  про традиції святкування дня Покрови в Україні.
Надзвичайне зацікавлення викликав перегляд  відеоролику про сьогоднішніх захисників нашої держави. Учасники заходу вшанували всіх тих, хто продовжує боротися за нашу свободу, хто без вагань поклав своє життя за світле майбутнє України, став прикладом для майбутніх поколінь.
Наприкінці заходу студенти активно взяли участь в історичній інтелектуальній вікторині-конкурсі «Чи знаєш ти добу козацтва?». 
Для всіх, хто захоплюється історією славного українського козацтва, своєї держави  в читальній залі бібліотеки було організовано відкритий перегляд історичної та художньої літератури   «Мужність і відвага крізь віки».

Немає коментарів:

Дописати коментар