середу, 27 жовтня 2021 р.

ГОДИНА-СПОГАД

 
  28 жовтня наша країна відзначає День визволення України від фашистських загарбників. В цей день традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України, та населення, яке постраждало від дій фашистських окупантів. 
   З нагоди 77-річниці  визволення України від фашистських загарбників у бібліотеці коледжу було проведено годину-спогад «Моя родина в роки Другої світової війни». Під час заходу студенти дізналися історію визволення України, згадали героїв-земляків, які загинули в роки Другої світової війни. Особливо вразили студентську молодь переглянуті відео: «Визволення України», «Історія гідності. Друга світова війна», «Над землею тумани». Атмосфера заходу змусила замислитися кожного над тим, наскільки важливо сьогодні пам’ятати уроки історії. 
  Кожний із присутніх мав змогу розповісти про дідів і прадідів, які брали участь у бойових діях, демонструючи  фотографії із сімейних альбомів. А бібліотекар Олена Макаренко познайомила з пошуковим порталом «Музей. Пам’ять. Пошук», який акумулює відомості про радянських військовослужбовців з України, які загинули і зникли безвісти, та поховані на її території. 
  У фондах бібліотеки чимало книг, присвячених подіям Другої світової війни, тож доповненням до заходу стала  виставка-вшанування «Подвиг, що залишився у віках». 

Немає коментарів:

Дописати коментар