середу, 28 квітня 2021 р.

ВЕЛИКДЕНЬ – СВІТЛЕ РОДИННЕ СВЯТО

Незабаром на землю зійде чудове свято Великодня. Це величне свято споконвіку символізує перемогу над силами темряви і зла, уособлює примирення і прощення. 
Популяризуючи народні традиції долучилася до святкування і  бібліотека «Олександрійського ФККіМ».  На передодні свята для студентів коледжу було проведено  годину етнографії «Великдень – світле родинне свято».  Під час народознавчого заходу бібліотекар Макаренко О.М. розповіла про історію свята Великдень, походження писанки, її обрядове значення, символіку кольорів та орнаментів. Переглянувши мультимедійну виставку-презентацію студенти дізнались про українські звичаї та обряди пов’язані з Великоднім циклом та про діючий на Івано-Франківщині музей писанки.
 
Студентки ІІ курсу спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» Дарина Одарченко, Катерина Медведовська та Олександра Ладур, разом з викладачем А. В. Сидоренко, для користувачів бібліотеки, підготували справжній великодній подарунок — майстер-клас «Писанкарство – обрядове дійство». Юні майстрині  наочно продемонстрували присутнім, як можна розмалювати яйце за допомогою фарб, поділилися секретами як зробити писанку водночас простою і оригінальною. 
     Розфарбовуючи власноруч великоднє яйце усі учасники заходу отримали позитивні емоції та задоволення від створених робіт.

Інформативно доповнили захід інсталяції писанок виконані різноманітними техніками писанкового розпису та  діюча у читальній залі книжково-ілюстративна  виставка-колаж «Великодні звичаї українців».



Немає коментарів:

Дописати коментар