понеділок, 26 квітня 2021 р.

ПАМ'ЯТАЄМО, ЗГАДУЄМО ЧОРНОБИЛЬ...

      На календарі вже весна! Весна не тільки надихає, змушує поглянути на природу, але й нагадує про чергову річницю Чернобильської катастрофи!

      Цього року аварія на Чорнобильській АЕС перетнула 35-річний рубіж. Але що ми знаємо про найбільшу техногенну катастрофу ХХ століття? Проте інколи замість слів краще скажуть цифри та факти.  


Витік радіації внаслідок вибуху на четвертому енергоблоці ЧАЕС прирівнюють до вибуху 500 атомних бомб, скинутих США у 1945 році на Хіросіму.

За різними даними, від 600 до 800 тисяч осіб зі всього СРСР брали участь у ліквідації наслідків на ЧАЕС. Від 4 000 до 10 000 осіб загинуло від наслідків вибуху. Понад 70 тисяч з них стали інвалідами. Чорнобильська аварія заподіяла багато лиха і шкоди.

З метою підвищення обізнаності про аварію на Чорнобильській АЕС та вшанування пам’яті людей, які загинули внаслідок цієї катастрофи для студентської молоді  «Олександрійського  ФККіМ», працівниками бібліотеки було проведено годину-репортаж  «Уроки Чорнобиля». Ведучі  заходу, Нікіта Даценко та Світлана Тягній, пригадали події 26 квітня 1986 року та  хто і чому  припустився яких помилок. 
Присутні переглянули архівні  історичні факти про Чорнобиль у вигляді коротких відеоісторій та віртуальну книжкову виставку-застереження «Пам’ятаємо, згадуємо Чорнобиль». 

До уваги користувачів, у читальній залі бібліотеки коледжу, експонується книжково-документна експозиція «Чорнобиль, трагедія, пам’ять» присвячена 35-м роковинам Чорнобильської трагедії. 


Немає коментарів:

Дописати коментар