середу, 24 лютого 2021 р.

ЛЕСЯ УКРАЇНКА: ДОЛЯ, КУЛЬТУРА, ЕПОХА


   В історії кожної національної культури і літератури є імена видатних діячів, які достойно представляють свій народ у світовомоу сузір'ї його духовної спадщини.

  Леся Українка... Це ніжне і дзвінке ім'я належить до найвеличніших імен нашого народу. 25 лютого виповнюється 150 років від Дня народження, великої української поетеси. Пам’ятну дату цьогоріч відзначають на державному рівні.

У рамках святкування ювілею геніальної дочки українського народу, талановитої письменниці, працівниками бібліотеки коледжу було проведено літературно-музичну  медіа годину «Хотіла піснею стати».

   Ведучі заходу, студенти спеціалізації «Видовищно-театралізовані заходи» Нікіта Даценко та Катерина Кривова перегорнули деякі сторінки книги життя видатної української поетеси, нагадали факти її короткої, але такої яскравої біографії.

Біографія Лесі мелодійно перепліталася з декламацією її поетичних творів. Як зачаровуючи звучали такі до болю знайомі рядки: «Як дитиною бувало», «Хто вам сказав, що я слабка», «Я не кохаю тебе» та багато інших! Сплелися воєдино музика і слова. Шанувальники Лесиного слова слухали пісні на слова Л. Українки та переглянули віртуальну літературну візитку «Безсмертна донька мудрого народу».

Тепла атмосфера зустрічі сприяла спілкуванню біля оформленої книжкової виставки-ювілею  «Пелюстки таланту української Лілеї».

Бібліотекарі запросили молодь завітати до бібліотеки коледжу, наодинці ще раз пройтися життєвим шляхом поетеси, взяти її твори, з яких линуть щирі, геніальні слова Лесі Українки.

БІБЛІОТЕКА КОЛЕДЖУ

запрошує шанувальників Лесиного слова переглянути електронний ресурс присвячений творчій спадщині Лесі Українки, Творча спадщина Лесі Українки









 

Немає коментарів:

Дописати коментар