понеділок, 22 лютого 2021 р.

МОВА - ЄДНАЄ ВСІХ

21 лютого - починаючи з 2000 року, світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови. В цей день люди нагадують одне одному про те, як важливо берегти рідну мову, адже мова – це великий скарб народу.

З нагоди свята, у бібліотеці Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв, для студентів І-ІІІ курсів був проведений мовознавчий батл «Мова єднає всіх». 

 Вітаючи студентів зі святом, бібліотекар Є.В. Переходько, познайомила присутніх з історією свята та старовинною легендою пов’язаною з цим днем.

Заворожені мелодичністю і красою української мови студенти спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», разом з ведучими Софією Крижанівською та Діаною Бондаренко, поринули у чаруючий світ поезії наповнений поетичними перлинами.

Аби захід був змістовним, цікавим і корисним  бібліотечні фахівці  підготували для учасників пізнавальні завдання та конкурси. Активні, кмітливі, ерудовані, небайдужі до рідного слова юнаки та  дівчата продемонстрували свої знання з рідної мови та літератури.

Розважив своєю артистичністю та  додав веселого настрою студент ІІ курсу спеціалізації «Видовищно-театралізовані заходи» Валерій Вербовицький, виконавши гуморески Павла Глазового про рідну мову

Святковій події було присвячено декламування віршів відомих українських поетів про мову та перегляд  мовно-патріотичного калейдоскопу «Серце б’ється у слові».

Для користувачів бібліотеки в читальній залі експонувалась книжкова  виставка-вернісаж «З рідним словом міцніє держава».









 

Немає коментарів:

Дописати коментар