понеділок, 15 лютого 2021 р.

АФГАНІСТАН - МІЙ БІЛЬ, МОЯ ПЕКУЧА ПАМ'ЯТЬ

Афганська війна – сама трагічна сторінка історії нашого народу. Дедалі більше віддаляють роки від нас ту війну, але стоять обеліски, які будуть вічно нагадувати про тих, хто не повернувся до батьківської хати.

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-а річниця виведення військ із Афганістану. Цього дня ми вшануємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, які виконували воїнський обов’язок та бойовий наказ Батьківщини, але за її межами.

До цієї дати, працівники бібліотеки коледжу  разом зі студентами спеціальності "Інформаційна, бібліотечна та архівна справа", провели мультимедійний історичний урок  присвячений пам’яті воїнам-інтернаціоналістам «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять».

 Бібліотекар Олена Макаренко, ведучі заходу Діана Бондаренко та Софія Крижанівська ознайомили присутніх з масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, розповіли про причини тієї  війни, згадали імена олександрійців, які виконували свій інтернаціональний обов’язок.

Запрошені студенти І-ІІ курсів переглянули відеоматеріали про події в Афганістані та прослухали пісні про роки афганської війни. До уваги присутніх у читальній залі організована виставка-вшанування «Обпалені війною, Афганістан».


Немає коментарів:

Дописати коментар