пʼятницю, 5 квітня 2024 р.

НОВІ КРАЄЗНАВЧІ НАДХОДЖЕННЯ

 

Завдяки увазі і добрій участі з боку директора Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв І.М.Баранова, книжкові полиці бібліотеки коледжу поповнилися ювілейними краєзнавчими виданнями. 
Друковані видання, присвячені 130-річчю від дня народження видатного олександрійця, філософа, лінгвіста, професора Дмитра Чижевського, стануть важливою частинкою краєзнавчого фонду бібліотеки коледжу і обов’язково знайдуть свого читача.
Сподіваємось, перевідкриття спадщини видатного вченого стимулюватиме пізнавальний інтерес та відновить зацікавленість  молоді до історичного  краєзнавства.

«Простір Дмитра Чижевського: …від Олександрії до Гейдельберга – з минулого в майбутнє…»
 15 сторінок брошури-візитівки знайомлять з життям Д. Чижевського від дитинства до вершин наукової творчості. Ювілейне видання є унікальним за змістом, в ньому зібрано листи, спогади, розповіді про життя і творчий шлях видатного олександрійця.  

Юрій Бойко-Блохін , Дмито Іванеович Чижевський / Ю. Бойко-Блохін; [пер. З нім. Лопати М.С., упор. Чуднов О.В.].- Кропивницький: Імекс-ЛТД, 2024. – 60с.

У цій книжці автор «…дав характеристику Д. Чижевському як науковцеві, використавши спогади про зустрічі з ним, а також розглянув праці цього вченого, які стосуються української літератури чи українознавства».

Немає коментарів:

Дописати коментар