понеділок, 22 травня 2023 р.

УКРАЇНСЬКА ВИШИВАНКА: ОБЕРІГ, МИСТЕЦТВО, КУЛЬТУРНИЙ КОД


19 травня, студенти Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв, приєдналися до святкування Дня вишиванки взявши участь у Міжнародному студентському інтелектуальному онлайн-турнірі «Українська вишиванка: оберіг, мистецтво, культурний код». Турнір об’єднав команди із 22 закладів вищої та передвищої фахової освіти України. Також до інтелектуального змагання долучилися українці з Австрії, Австралії, Італії, Німеччини, Польщі, Швеції, Шотландії. 
 
Цікава та насичена програма турніру включала: привітання, представлення команд капітанами, ознайомлення учасників з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями їх оздоблення, перегляд дефіле вишиванок Гуцульщини, складання за допомогою сервісу AnswerGarden хмаринки слів «Культурні коди українців», розминку та  саму гру на платформі Кахут. 
 
Модно і стильно вдягнені у національний одяг студенти  коледжу злагоджено та впевнено підкорювали  народознавчий олімп. 
 
Дякуємо організаторам заходу Катерині Вірютіній, завідувачкі сектору відділу науково-методичної роботи ХДНБ ім. В. Г. Короленка, та Олені Скаченко, завідувачкі науково-методичного відділу наукової бібліотеки КНУКіМ,  за проведений  захід , який ще раз нагадав студентській молоді, що вишиванка – це не тільки мода і ознака самоідентифікації, це є  генетичний код нації. 
Святковий настрій, що панував у бібліотеці демонстрував, що студенти та викладачі відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.  

Немає коментарів:

Дописати коментар