понеділок, 24 квітня 2023 р.

ЧОРНОБИЛЬ: ЗАБУТТЮ НЕ ПІДЛЯГАЄ

 

За роком спливає рік, а для України Чорнобиль залишається незагоєною раною.
Напередодні 37-річниці аварії на Чорнобильській АЕС у бібліотеці Олександрійського фахового коледжу культури було проведено годину пам’яті «Чорнобиль: забуттю не підлягає» .
Мета культурно-просвітницького заходу - згадати історію аварії на Чорнобильській АЕС, дізнатися про причини та наслідки техногенної катастрофи на даному об`єкті, вшанувати подвиг ліквідаторів-чорнобильців.
Ведучі заходу, студентки-практикантки ІІ курсу спеціальності «Інформаційна, бібліотечна  та архівна справа» Анна Стрюк і Віолета Шумовська, підкреслили важливість подвигу ліквідаторів цієї страшної аварії, детально описали події  того дня на ЧАЕС,  розповіли про  негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров`я людей.
Під час перегляду  відеохроніки  «Чорнобиль. Точка часу»,  студенти дізналися про гіркі наслідки катастрофи для України та світу, ознайомилися з з тим, як  виглядає покинута чорнобильська земля через більше  ніж 30 років…
Докладніше висвітлити  жахливі наслідки Чорнобильської катастрофи, героїзм і  мужність українського народу, допомогла  презентована книжкова  виставка-хроніка «Зона лиха в серцях і пам’яті».

Немає коментарів:

Дописати коментар