вівторок, 11 квітня 2023 р.

МАЙСТЕР-КЛАС«ПИСАНКА МАЛЬОВАНА З ЛЮБОВ’Ю ПОДАРОВАНА»

 

Незабаром Великдень — одне з головних християнських свят для українців. Неможливо уявити український Великдень без писанок, неповторні орнаменти та розмаїття кольорів які зачаровують око.
Вже стало традицією, щороку, напередодні величного свята, на базі бібліотеки Олександрійського ФККіМ, проводити майстер-клас з розмальовування великодніх яєць – символа Воскресіння, життя, природи і сонця  і краси. 
Студентки ІІ курсу спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» Єлизавета Гордова та Катерина Систук  (викладач  Ганна Сидоренко) поділися секретами писанкарства. Юні майстрині наочно  продемонстрували присутнім, як можна розмалювати яйце за допомогою фарб, зробити писанку водночас простою і оригінальною,  перетворити її у витвір мистецтва.
Тематичним продовженням майстер-класу була участь  студентів у народознавчій грі-вікторині  на  онлайн платформі Quizizz «Великдень: обряди та традиції».
Інформативно доповнили захід віртуальний  інформ-колаж «Святковий Великдень – радість кожного серця»,  діюча у читальній залі книжково-етнографічна виставка «Писанка мальована з любов’ю подарована» та інсталяції писанок виконані різноманітними техніками писанкового розпису.  
Зі святом вас! Христос воскрес! Миру нам усім і перемоги!

Немає коментарів:

Дописати коментар