вівторок, 7 лютого 2023 р.

МЕДІАГРАМОТНІСТЬ – ПОТРЕБА ЧАСУ


 Щороку у другий вівторок лютого у багатьох країнах світу відзначають День безпечного Інтернету. 
У 2023 році європейська громадськість цей день відзначає під гаслом  "Разом для найкращого Інтернету".
З метою підвищення рівня медійної освіти та покращення діджитал-знань своїх відвідувачів бібліотекою коледжу було проведено цикл інформаційно-пізнавальних та навчальних заходів з цифрової грамотності.
Так, здобувачі освіти разом з бібліотекарами, переглянули на Ютуб каналі «Ти Медіа» відеоролик «Що таке медіаграмотність», долучилися до онлайн гри «Медіадрайвер», за допомогою національного тестування  у Цифрограм від Дія. Цифрова освіта перевірили свій рівень цифрової грамотності.
Відвідавши урок-медіанавігатор «Медіаграмотність – навичка ХХІ століття» познайомились з добіркою навчально-методичних матеріалів, збірниками та порадниками,  розглянули приклади фейків у Фейсбуці, Інстаграмі, Тіктоці, контентах від блогерів. Студенти та викладачі отримали певні знання та навички, як захистити себе у мережі, дізналися про можливі причини поширення фейків.
Всім хто прагне удосконалити   інформаційну грамотність, зробити медіаграмотність своєю життєвою навичкою бібліотечні фахівці рекомендували ознайомитись з навчальними та методичними матеріалами від IREX,  долучатися до національного проєкту «Дія. Цифрова освіта» та безкоштовно пройти навчання на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності.
В рамках підготовки  циклу заходів були використані матеріали національного проєкту  медіаграмотності «Фільтр»
Сподіваємось, що проведені заходи сприятимуть обізнаності, а  рекомендовані матеріали допоможуть користувачам  у впевненому орієнтуванню в сучасному інформаційному світі, сформують основи свідомого та відповідального медіаспоживання.

Немає коментарів:

Дописати коментар