середу, 15 лютого 2023 р.

ГУЛАК-АРТЕМОВСЬКИЙ – ФУНДАТОР УКРАЇНСЬКОЇ ОПЕРИ

 
З нагоди ювілейної дати, 210 - річчя  від дня народження Семена Гулака-Артемовського, у бібліотеці Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв, відбувся бібліотечно-мистецький захід «С.С. Гулак-Артемовський – фундатор української опери».
Студенти коледжу переглянули творчий нарис та познайомилися з життям та творчістю відомого на весь світ українського композитора, співака, баритона, драматичного артиста Семена Гулака-Артемовського».
В історію музичного мистецтва Гулак-Артемовський увійшов як автор видатної української опери «Запорожець за Дунаєм», його шедевр і по цей день  залишається чи не найрепертуарнішою і найвідомішою серед українських опер за кордоном. 
У рамках заходу, бібліотекар Євгенія Переходько, познайомила студентів  зі списком ролей, які виконував С.Гулак – Артемовський в оперних та драматичних театрах, його концертним репертуаром та переліком музичних творів. 
Тематичним продовженням заходу була участь  студентів у музикознавчому конкурсі  знавців поціновувачів опери на  онлайн платформі Quizizz. 
Багатогранній артистичній діяльності митця була присвячена й книжкова виставка-ім’я «С.С. Гулак-Артемовський – класик української музики». 

Немає коментарів:

Дописати коментар