середу, 22 лютого 2023 р.

ЖИВІ ДЖЕРЕЛА РІДНОЇ МОВИ

 

Щороку, 21 лютого в Україні відзначається Міжнародний день рідної мови. Це значуще свято для представників 130 національностей, носіїв рідних мов, які проживають на теренах нашої держави. 
Викладачі та студенти нашого коледжу активно приєдналися до відзначення цієї події. Так, у рамках свята було проведено ряд виховних заходів.
Зокрема, на заняттях з мови в цей день студенти мали змогу перевірити рівень мовленнєвої грамотності під час проходження мовознавчого брейн-рингу «Мова — життя основа». Студенти пригадували цікаві факти про українську мову, пояснювали значення слів, добирали синоніми, вправлялися у швидкості вимовляння скоромовок і шукали відповіді на поставлені запитання за допомогою QR-кодів.
Цього дня  бібліотечні фахівці гостинно запросили молодь взяти участь  у студентському селфі-марафоні  «Мова моя українська…», презентували веб-кроссенс «Як прокачати свою українську мову: тренажери, сервіси, додатки» та книжкову  виставку «Живі джерела рідної мови».
Святкування Дня рідної мови в коледжі стало свідченням національної свідомості студентів, щирості їх почуттів та прагнення високо нести українське слово.
Шануймо один одного і переходьмо на українську!

Немає коментарів:

Дописати коментар