середа, 15 травня 2024 р.

СУЧАСНА І МОДНА

Цьогоріч, 16 травня відзначається одне з найбільш самобутніх свят - день патріотичного дрес-коду, свято -  присвячене розквіту української культури та збереженню традицій українського національного одягу. 
Вишиванка – неабияка причина гордості для українців! Модно і стильно вдягнені у національний одяг бібліотекарі Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтво долучилися до святкування особливого свята - Дня вишиванки.
Для студентів коледжу, цього дня у бібліотеці було проведено інтерактивний лекторій «Вишиті обереги єднання». В рамках заходу студенти здійснили народознавчу експедицію «Вишиванка VS вишита сорочка» та стали реальними учасниками  віртуального відеодефіле. Кожен учасник заходу мав можливість пройти тест на вишинкознавство «Яка вишиванка створена для тебе?»  та дізнатися наскільки він обізнаний в традиціях пов'язаних з вишивкою в Україні.
Зацікавила молодь діюча в бібліотеці етнографічна книжкова виставка «Сучасна і модна», на якій  експонувались добірки видань та ілюстративні матеріали різних вишивок з теренів України.
Проведений цикл бібліотечних заходів ще раз нагадав студентській молоді, що вишиванка – це не тільки  етнічний чи обрядовий одяг – це частина національної ідентичності, це - символ, що набуває неабиякої значущості, особливо в наших сьогоднішніх умовах. 

Немає коментарів:

Дописати коментар