суботу, 16 березня 2024 р.

ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ В БІБЛІОТЕЦІ КОЛЕДЖУ

9 березня 2024 року Україна та світова спільнота відзначають 210  річницю дня народження Тараса Шевченка - Великого Кобзаря, геніального поета і художника.
Традиційно протягом шевченківського тижня здобувачі освіти та бібліотекарі Олександрійського фахового коледжу культури і мистецтв вшановуючи пам'ять великого Кобзаря долучились до популяризації літературної та мистецької спадщини Тараса Григоровича Шевченка. 
Шевченківський тиждень був насичений різноманітними заходами.  Студенти мали можливість здійснити віртуальну екскурсію Національним музеєм Тараса Шевченка та доєднатися до поетичного флешмобу «Єднаймо душі словом Кобраря». Здобувачі освіти взяли активну участь в онлайн-челенжі віршів «Пророк народжений Україною» (естафету прийнято від Молодіжного центру Кіровоградської області і передано ПТУ №40 м. Новоукраїнки). 9 березня працівники бібліотеки презентували користувачам віртуальну книжково-ілюстровану виставку-ім’я «Кобзар» – Новий Завіт української нації».
Інтелектуали,   знавці життя та творчості Тараса Шевченка приєдналися до участі у літературній Quiz вікторині «Що ми знаємо про Кобзаря».
Завершився тиждень переможною участю студентської команди «Плеяда»  у Всеукраїнському інтелектуальному студентському онлайн турнірі «Всесвіт Шевченка: українська ідентичність у часі та просторі». 
Протягом святкового, насиченого культурно-пізнавального тижня у читальній залі експонувався виставковий проєкт  присвячений ювілейним роковинам від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.  

Немає коментарів:

Дописати коментар