неділю, 29 жовтня 2023 р.

ТИЖДЕНЬ МЕДІАГРАМОТНОСТІ В УКРАЇНІ: БУТИ В ТРЕНДІ

 

Іфомедійна грамотність - діджитал-поколінню
В останній тиждень жовтня у світі вже 12-й рік поспіль проводять Глобальний тиждень медійної та інформаційної грамотності.
Цьогоріч, 23 жовтня стартував Тиждень медійної грамотності і у бібліотеці Олександрійського фахового коледж культури і мистецтв.
У межах  Тижня  для здобувачів освіти було підготовлено та проведено цикл тематичних заходів з медіаграмотності: бібліотурне «Бібліотека коледжу – провайдер цифрової освіти»,  презентовано інформаційний продукт-ресурс присвячений особистій інфогігієні «Інформаційна гігієна або як не попасти в маніпуляцію», у просторах бібліотеки була огранізована антифейкова інсталяція «Як протистояти інформаційним вірусам». 
Працівники бібліотеки, для студентів коледжу,  провели урок- медіадайвінг «Ознаки фейкової новини» де й  поділилася  основами фактчекінгу. 
Кульмінацією медіаосвітнього заходу став  Quizizz тест на тему «Як уникати фейків», який перевірив рівень медіаграмотності диджитал-покоління,  та надав можливість самостійно оцінити власний рівень знань про фейки та дезінформацію. 

Немає коментарів:

Дописати коментар