середа, 1 березня 2023 р.

СТРАТЕГІЧНІ ЦІЛІ ДОСЯГНЕННЯ БЕЗБАР’ЄРНОСТІ ПРОТЯГОМ 2023-2024 р.

 

За участю першої леді України Олени Зеленської та під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулося засідання Ради безбар’єрності, під час якого було розглянуто та затверджено План заходів на 2023–2024 роки, зокрема вісім пріоритетних проєктів, які реалізовуватимуть профільні міністерства. 
Протягом 2023–2024 рр. уряд планує реалізувати шість Стратегічних цілей стосовно досягнення безбар’єрності.
  • Фізична безбар’єрність – усі об’єкти фізичного довкілля мають стати приступними для всіх соціальних груп незалежно від віку, стану здоров’я, інвалідності, майнового стану, статі, місця проживання та інших ознак.
  • Завдання з інформаційної безбар’єрності – це надання можливостей доступитися до інформації в різних форматах та з використанням різних технологій: шрифту Брайля; великошрифтового друку; аудіодискрипції (тифлокоментування); перекладу жестовою мовою; субтитрування; формату, придатного для зчитування програмами екранного доступу; форматів простої мови; легкого читання; засобів альтернативної комунікації.
  • Стратегічно важливим є напрям щодо цифрової безбарʼєрності, зокрема створення можливостей доступу до швидкісного Інтернету, публічних послуг та публічної цифрової інформації.
  • Досягнення цілей у сфері суспільної та громадянської безбар’єрності передбачає заходи із забезпечення рівних можливостей доступу до суспільно-політичного та культурного життя, створення сприятливого середовища для фізичного розвитку та самореалізації.
  • Розвиток напрямів освітньої безбарʼєрності – це, зокрема, створення рівних можливостей та вільного доступу до освіти, освіти протягом життя, опанування додаткових компетентностей.
  • Цілі щодо досягнення завдань економічної безбар’єрності сконцентровано на створенні умов та можливостей працевлаштуватися, отримати фінансові та інші ресурси для підприємництва чи самозайнятості, зокрема представниками вразливих груп населення.

Немає коментарів:

Дописати коментар