вівторок, 8 листопада 2022 р.

CASE STUDY З УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ «МІЙ СВІТ – МОЯ МОВА»

 
   9 листопада у нашій країні святкують День української писемності та мови, який щорічно відзначають у День пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.
   Історія нашої мови пам'ятає багато трагічних сторінок, але зараз позиції української мови набагато міцніші.
   Після початку повномасштабної російської військової агресії проти України десятки відомих вітчизняних та іноземних компаній вирішили висловити українцям солідарність, надавши вільний доступ до своїх сервісів.
  Перевірити свої знання з української мови чи дізнатися про нові для себе факти можна в нашому CASE STUDY з української мови «Мій світ – моя мова».

Сайт допоможе уникати суржику, пояснює походження фразеологізмів. Тут є правила з пунктуації, синтаксику, фонетики, пунктуації тощо.
Веселі картинки показують пригоди язичка Лепетуна, який допомагає боротися з суржиком. Тут також можна перевірити свій текст на помилки. Можна виконати вправи онлайн. 
У словнику — 10 тисяч скорочень. Його поповнюють щодня. У пошуку ви можете ввести скорочення і подивитися, як воно розшифровується.
Ще один сайт, де можна перевірити, як закінчується на те чи інше слово у родовому відмінку.
Цей сервіс — колективний словник, який пояснює значення слів іншомовного походження і шукає українські відповідники.
Це словник з українського слововживання. Поділений за частинами мови.
Часто ми не знаємо, як написати слово правильно — чи з великої, чи з малої, чи перше слово з великої, а друге з малої, чи обидва з великої. Цей словник допоможе нам знайти правильне вживання.

Немає коментарів:

Дописати коментар