середу, 9 листопада 2022 р.

МОВА – ДУХОВНИЙ СКАРБ НАЦІЇ

 
Українська мова і література є інтелектуальною основою національної культури. Традиційно, 9 листопада, до Дня української писемності та мови  бібліотека коледжу цікаво та змістовно  проводить ряд культурно-просвітницьких заходів,  які мають на меті згуртувати усіх навколо рідного слова.
Так і цього року, бібліотечні фахівці разом зі студентами долучились до Всеукраїнського флешмобу- написання традиційного Радіодиктанту національної єдності.


З нагоди свята для учасників навчального процесу була проведена година єдності «Українська мова – мова єднання». Бібліотекарі розповіли про виникнення писемності, історію та розвиток рідної української мови. В рамках заходу було презентовано Case study «Мій світ – моя мова». 
Використавши безоплатний онлайн-сервіс Quizizz, бібліотечні фахівці підготували та провели мовознавчу інтелект- вікторину «У рідному словівелика сила» . Під  час інтелектуальних змагань найерудованіші студенти показали гарні знання, уміння, навички та кмітливість. 

До уваги користувачів у  читальній залі бібліотеки організовано розгорнуту книжково- ілюстративну виставку «Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ, а всі світи!». Розмаїття мовознавчих видань, словників, довідників, збірників допоможе  користувачам якнайкраще зорієнтуватись у сучасних тенденціях української мови та літератури, познайомить із найбільш відомими українськими авторами.

Немає коментарів:

Дописати коментар