понеділок, 6 грудня 2021 р.

БЛАГОСЛОВЕННА ТА ДЕРЖАВА, ЩО МАЄ ВІДДАНИХ СИНІВ

6 грудня відзначається День Збройних сил України — свято мужніх і сильних військових, які ризикуючи собою стоять на варті миру, захищають національну безпеку, суверенність нашої держави, мир і спокій українського  народу.
З нагоди цієї дати праціваниками бібліотеки, для студентів коледжу, було проведено урок патріотизму "Благословенна та держава, що має відданих синів". Бібліотекар Олена Макаренко познайомила молодь з історією української зброї, військовою символікою держави та становленням Збройних сил України. 
Вдалим доповненням до піднятої тематики стала екскурсія до центрального олександрійського меморіалу - Братської могили радянських воїнів. Адже саме 6 грудня 1943 року, завершилося визволення нашого міста від фашистських загарбників. Під час екскурсії бібліотекар розповіла про кровопролитну боротьбу за звільнення Олександрії, про мужність і відвагу усіх, хто в ту далеку пору боровся з фашистами. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто визволяв наш край від ворогів в далекому сорок третьому, а також тих героїв, які віддали свої життя, воюючи на Сході, відстоюючи незалежність та суверенітет України в наші дні.
Щоб дізнатися більше про визволення рідного міста та героїчне минуле наших земляків, запрошуємо викладачів та студентів коледжу завітати до бібліотнеки на перегляд книжкової експозиції "Шляхами подвигу слави".




Немає коментарів:

Дописати коментар