неділю, 20 лютого 2022 р.

МОВНИЙ ГРАВІКОН «КОЛОРИТ РІДНОЇ МОВИ»

21 лютого святкується Міжнародний день рідної мови. Це свято саме тієї мови, якою ми розмовляємо, пишемо, читаємо!  Багатство і краса, витонченість і мелодійність якої визнана усім світом.
З цієї нагоди,  працівники бібліотеки Олександрійського фахового  коледжу культури і мистецтв, для учасників навчального процесу, цікаво і змістовно провели мовний гравікон «Колорит рідної мови».
 Переглядаючи відео презентацію запрошені пригадали складний та тернистий шлях української мови до її визнання та становлення. Використавши безоплатний онлайн-сервіс Quizizz бібліотечні фахівці для шанувальників української мови підготували та провели інтерактивну навчальну вікторину  «Мова та писемність». Під  час інтелектуальних змагань, лінгвістичних конкурсів та мовознавчих вправ, найерудованіші показали гарні знання з рідної мови, уміння, навички та кмітливість. Учасники заходу пояснювали прислів’я, приказки, влучні вислови, добирали правильне тлумачення слів, з'ясовували значення фразеологізмів тощо.  
Розмаїття мовознавчих видань, словників, довідників, збірників були представлені на святковій виставці-вернісажі "Українська мова — серця мого подих".

Немає коментарів:

Дописати коментар