четвер, 27 січня 2022 р.

КРУТИ. БІЙ ЗА ПЕРЕМОГУ.

   
29 січня в Україні відзначають пам'ять героїв Крут - українських студентів, які, намагались зупинити більшовицький наступ на Київ у 1918 році, потрапили в полон і були розстріляні більшовиками.
З метою вшанування пам'яті подвигу українських юнаків, які героїчно боронили Вітчизну у бою під Крутами в Олександрійському фаховому коледжі культури і мистецтв  пройшли інформаційно-просвітницькі заходи.
Так, 27 січня працівники бібліотеки організували і провели патріотичну годину під назвою «Крути. Бій за перемогу».
Ведучі заходу, Назар Сергієнко та Денис Сопілко, ознайомили молодь з героїчними вчинками відчайдушних добровольців, розповіли хронологію історичних подій, що відбувались у 1918 році. Виховний захід супроводжувався показом документальних кадрів, переглядом презентації та оглядом історичних документів.  Присутнім був продемонстрований  трейлер історичного фільму режисера О. Шапарєва «Крути 1918», який наблизив молодь до тієї трагедії  та зруйнованих доль. 
До цієї визначної події, у читальній залі  була організована виставка-реквієм «Герої Крут - наша слава, наша історія», присвячена визвольним подіям та героям битви під Крутами.
Перед мужністю і героїзмом неможливо не схилити голови … Сподіваємося факел героїзму запалений студентами 29 січня 1918 року під Крутами й далі буде горіти в серцях майбутніх поколінь. Допоки історичні події живуть у нашій пам’яті, вони мають свою цінність.

Немає коментарів:

Дописати коментар